Krukväxter

Veckans växtfix

Så vad har då den här veckan inneburit i växtväg? Inga stordåd, men lite smått och gott ändå.

När jag botaniserade bland växtböckerna hos Bokbörsen hittade jag en gammal växtbok av giganten inom krukväxter på 1940-talet, Vivi Täckholm. Hon var botanist och under en stor del av sitt liv boende i Egypten. Hon har en otroligt spännande historia och jag ska skriva mer om henne framöver. Men 1943 kom hennes storsäljande bok Hemmet blommar ut i Sverige och den har jag nu ivrigt läst och bläddrat i under veckan som gått.

Så här inleder hon sitt förord till boken: “För att kunna sköta växter måste man minnas en sak: de äro levande väsen. En växt är inte en möbel, en skulptur, nej den är mera som en fodrande barnunge.”

Det kan man ju verkligen skriva under på!

Här skriver hon om den fantastiska växten Änglatrumpet! Jag kände direkt att en sån måste jag testa att driva upp. Den trivs fint både ute och inne och kan bli rejält hög och stor. Mitt mål är ett gäng Änglatrumpeter i stora krukor på uteplatsen.

Fröer inköpta och planterade. Nu hoppas jag på att det ska växa fantastiska Änglatrumpeter på min altan i sommar! Återkommer om hur det går.

  Gillade du det här? Tryck på hjärtat!
Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *