Inredning

Det där med patinerade krukor

Den översta bilden kommer från B Green – Danmark.

Jag gjorde ju ett inlägg för ett par veckor sedan om att gamla patinerade krukor är väldigt eftertraktat idag. Det roliga är att jag efter det läste en lång tråd i en växtgrupp på Facebook där någon frågade hur man på bästa sätt får bort dessa fula missfärgningar på sina terakottakrukor. Det blev en mängd inlägg för och emot patinering av olika personer.

Festligt att man kan se det så olika. Vad tycker du? Tycker du att det är fult med gamla kalkfläckiga terakottakrukor?

Själv älskar jag när krukorna får det där slitna uttrycket. Särskilt fint tycker jag det blir i kombination med en lite ranglig pelargon. Men det är nog samma sak i pelargonfrågan. Jag gillar dem som mest när de har ett yvigt och lite bedagat uttryck, medan andra gillar pelargoner som är kompakta och knubbiga.

Smaken är olika helt enkelt och tur är väl det.

Vill man få bort det kalkfläckiga på sina terakottakrukor kan man använda sig av ättika. Ett annat tips är att istället sälja dem på Tradera, där kan de inbringa en skön slant.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *