Krukväxter

Mitt senaste växtköp: Hibiscus Snow queen

Mitt senaste växtköp är en Hibiskus med variegerade vitspräckliga blad, en Snow Queen.

Hibiskus är ju en riktig kulturblomma som funnits i svenska hem under lång tid. En tantblomma kanske en och annan tänker, men det är verkligen en härlig växt som finns i massor av olika varianter.

Det fina med Hibiskus är, förutom att de är vackra, att de tål att stå i full södersol. För mig som har många svåra och varma fönster är det perfekt. Jag har stora fönster och vill att växterna ska bygga på både höjd och bredd. Har man bara lite tålamod så kan Hibiskus vara växten som uppfyller båda dessa kriterier!

Den här fina sticklingen har jag köpt i en köpgrupp för Hibiskus på Facebook. Älskar förövrigt alla härligt nördiga grupper på Facebook. Sedan jag hittat till dem så är plötsligt Facebook kul igen. I gruppen Hibiskus Norden kan du få massor av skötselråd och dessutom tips på coola sorter.

Just Hibiskus kan vara en god idé att köpa som stickling och inte i blomaffären. De Hibiskusar vi köper i affären är nästan utan undantag behandlade med retarderingsmedel. Det betyder att det är behandlade för att bli små och knubbiga och sätta så mycket knopp som möjligt.

Det är inte helt ovanligt att en sådan Hibiskus tynar bort efter sin massiva blomningsperiod, men får man den att överleva så försvinner retarderingsmedlet efter ett par år.

När medlet väl gått ur blomman så börjar Hibiskusen växa på höjden, få större och ljusare blad och bete sig som en normal hibiskus.

Annons

2 kommentarer

  1. Nadia säger:

    Hej! Får man fråga vad du betalade för sticklingen?

    1. Blomfantast säger:

      150 kronor, men då var det en väldigt fin och välrotad planta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *