Inredning

Snyggaste blomkrukorna

Inlägget innehåller annonslänk från Pysselgumman

 

Jag tycker blomkrukan man använder är minst lika viktig som själva växten. För det är ju blomkrukan och sammanhanget runt omkring som gör att växten verkligen kommer till sin rätt.

Självklart ska blomkrukan inte bara vara snygg, den ska också ge de bästa förutsättningarna för växten.

 

 

Mina absoluta favoritkrukor kommer från danska Bergs Potter. Dels är krukorna otroligt vackra, gjorda efter gamla förlagor med en modern twist, dels är de bra för växten. Dessa krukor är tillverkade av toscansk lera av högsta kvalitet och ger de bästa förutsättningarna för växterna. Rötterna kan andas och mår helt enkelt prima. Krukorna är väldigt tåliga och håller att stå ute i regn och allmänt ruskväder och de är frosttåliga. Men de är ju minst lika fina inomhus.

 

 

Precis som med andra terakottakrukor så blir de bara finare ju mer de används. Den här krukan, som jag planterade julens hyacinter i, har stått ute i regn och rusk med olika kryddväxter under förra sommaren och fått fin patina. Den sommaren får nog räknas som en av de sämsta jag varit med om rent vädermässigt, men krukan blev ju fin i alla fall!

Du hittar krukorna i Pysselgummans Webshop.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *