Blomfantast tipsar

Mina bästa tips inför bokrean 2024!

Inlägget innehåller reklamlänkar

Jag älskar böcker och minns hur förväntansfull jag var förr inför bokrean. Jag brukade sitta och pricka av det jag ville ha i de tidningar som bokhandlarna skickade ut inför rean. Det är väl inte riktigt samma förväntan nu när man oftast beställer över nätet. Men även om det inte är samma myskänsla som förr så finns det riktigt fina fynd att göra (bokrean startar den 20 februari, men man kan förboka redan nu).

Här kommer tips på böcker jag har själv och kan rekommendera, men också några böcker jag har på min egen inköpslista!


Lappat och lagat av Kerstin Neumüller

Kerstin Neumüller är en allkonstnär när det kommer till hantverk, men hon är skräddare i botten. Följer du inte redan henne på Instagram så börja, för hon är verkligen inspirerande.

Den här boken har jag haft länge. Jag köpte den för att inspireras och få handfasta råd när det gäller lagningstekniker. Boken uppfyllde förväntningarna med råge. Nu finns den till halva priset hos Bokus.


Handbok för trädgården av Lena Israelsson

När det kommer till odling är Lena Israelsson min guru och den här boken är min odlingsbibel som jag hela tiden återvänder till. Den innehåller allt man behöver veta och är en bok att återvända till för att slå upp saker man för tillfället funderar över. Ska man bara ha en bok om trädgård så är det denna!

Finns till mindre än halva priset hos Bokus.


Krukväxter för alla av Agnes Stuber

Agnes Stuber är kvinnan bakom den omåttligt populära Facebookgruppen Växtgäris. Boken innehåller tips för att komma igång med att inreda hemmet med grönt. Kanske ingen bok för den som har lite koll, men väl en fin present till nybörjaren.

Finns till nästan halva priset hos Bokus.


Såser av Tommy Myllymäki

Det är för det mesta min man som lagar maten hemma hos oss, så jag brukar försöka ge kokböcker i present till honom för att ge en fingervisning om vad jag är sugen på 😁 Den här boken om såser fick han förra julen. Den innehåller recept på alla tänkbara såser, från klassiska till lite mer nydanande. Jag är mycket nöjd med resultatet av boken 😂

Finns hos Bokus.


Böcker jag på min egen inköpslista


Zeinas green kitchen : gröna recept från olika delar av världen

Jag älskar Zeina och hennes mat! Nu när jag odlar så mycket grönsaker så har jag och min man börjat laga (jo jag lagar också mat ibland 😄) massor av hennes recept. Det är så underbart att få nya smaker från olika delar av världen. Och det är så härligt att använda grönsaker på ett nytt sätt, till exempel i goda röror att ha som sidorätter eller i ett stort plockbord.

Den här boken ska jag köpa som en liten present till min man! Finns hos Bokus för ynka 79kr!


Sticka : Grunder och teknik av Ulrika Junker Miranda

Min vision board inför 2024 går i kreativitetens tecken. Jag ska sy och brodera mer, men också lära mig att tälja. En annan sak jag skulle vilja lära mig är att sticka. Det har jag inte gjort sedan syslöjden och jag kan inte säga att jag kommer ihåg något av det. Jag tänker mig att en enkel bok är bra så att jag kan lära mig grunderna och kanske även “stickspråket” så jag kan läsa en enkel instruktion och förstå vad jag ska göra.

Boken jag kollat ut är den här och den finns hos Bokus.


Jävla karlar av Andrev Walden

Den här boken var ju förra årets storsäljare när det gäller skönlitteratur. Fina recensioner och ett Augustpris på det. Jag önskade mig den av min son i julklapp, men det glömde han visst bort för den lyste med sin frånvaro bland paketen. Nåväl, lika bra det för nu finns den till fyndpris på bokrean och det blir en present till mig själv!

Ps. I bilden längst upp ser du min sköna läsplats i bakgrunden. Där hänger jag mer än gärna över en bok med en kopp te eller kaffe nära till hands.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *