Krukväxter Sommarstugan

En titt på krukväxterna i sommarstugan

Jag har nog skrivit om det förut, det här med att jag inte trivs utan krukväxter. Det betyder att även sommarstugan ska fyllas av växter under den korta säsong jag är där.

Ska vi ta en titt på vilka krukväxter jag har i stugan?

I den översta bilden ser du mitt “blomsterfönster” som jag fyllt med Mårbackapelargoner. Jag tycker de är så fina i sin enkelhet. De får gärna rangla iväg och bli nonchalant höga och spretiga. När sommarsäsongen är över så knipsar jag ett gäng sticklingar som får stå på tillväxt under växtbelysning under vintern. Det har blivit mer och mer att jag gör på det viset än att jag sparar alla gamla risiga plantor. Det sparar plats och så får jag ett gäng nya fräscha plantor varje säsong.

Krukväxter i sommarstugan - Ampellilja

Utöver pelargoner är ampelliljor min bästa vän i stugan, de tål att stå länge utan vatten. Särskilt om de placeras en liten bit in i rummet. Antingen får de stå på en hylla eller hänga i en ampel i en krok från taket.

Pelargonen som fått slagsida där i fönstret är en Jägershuspelargon. Det är otroligt fina sorter som en riktig pelargonentusiast förädlat fram. Vissa riktigt populära Jägershussorter kan gå för närmare tusen spänn på Tradera och då pratar vi om en stickling. Så mycket har jag inte lust att betala för en stickling, men det finns billigare varianter. Den i mitt fönster heter ‘You and me forever’ och har blomklasar som nästan liknar rosor.

Krukväxter i sommarstugan - mårbackapelargon

Ännu en Mårbackapelargon. Jag gillar kontrasten mellan en patinerad terrakottakruka och ett gammalt kaffefat.

Jag ser förövrigt ut att ha ruggigt skitiga fönster. Det randiga är mellan fönstren och är helt omöjligt att gnugga bort. Mycket irriterande!

Ampelliljor har jag som sagt lite här och där i stugan. Här hänger en i sällskap av min lilla korgsamling i hallen. Det är så lätt att föröka ampelliljor genom att ta av ett luftskott och plantera i jord. Jag gör det emellanåt, men helst vill jag att luftskotten ska få vara kvar och utvecklas till en riktig “trasselsudd” under plantan. Jag tycker det är så fint.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *