Krukväxter

Palettbladen fyller fönstren

Jisses vad det växer just nu! Det är faktiskt en njutning att gå runt och känna in växtkraften i fönstren.

Fönster proppfullt av olika palettblad.

Jag är egentligen inte så förtjust i överfulla fönster. Jag tycker det känns rotigt och att ingen växt egentligen kommer till sin rätt. Man ser liksom inte skogen för alla träd. Men i nuläget så är det proppfullt i mina fönster. Allt växer nämligen så det knakar i vårsolen. Lägg därtill alla sticklingar som kommer i en strid ström. Fullt är bara förnamnet.

Men en del av allt som fyller fönstren har jag tänkt ska få komma ut och vara fina på uteplatsen. Så det kommer att tunnas ut när sommaren gör sitt intåg.

Det här är ett palettblad ‘Jane Doe’. Jag fick en pyttestickling i höstas som nu vuxit sig till en jätte och dessutom ynglat av sig i sticklingar som hunnit bli nästan lika stora. Det jag gillar med just detta palettblad är att det kan växa sig riktigt stort och att bladen blir så maffiga.

Det är estetiskt att ha någon växt som bygger rejält på höjden i fönstren, så att det inte bara blir en massa små växter på rad. Jane Doe är verkligen rätt växt för det.

Annons

1 kommentar

  1. Vilken underbar lila färg det är på palettbladen. Fullt klar har de växtkraft. Men det har väl allt i naturen just nu fast vi just för dagen (13 maj) känns som om våren kommit av sig. Såg på nyheterna att det snöat utanför Malmö i natt. 🙁
    Hoppas att det inte går i år likadant som förra våren att alla äppleknoppar fryser bort!??

    Mvh… Öland4ever
    http://www.oland4ever.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *