Veckans vÀxtfix

đŸ„Š Veckans vĂ€xtfix – En ny odlingsstation och en planta till lilltjejen

Under veckan har jag mest gullat med mina frösÄdder. GÄtt dÀr och kikat och gett en och annan dusch med sprayflaskan. Men nÄgra andra saker har jag gjort ocksÄ. HÄll till godo!

PÄ tomten har jag ett varmbonat förrÄd som tidigare varit mitt lilla webshopslager. Nu nÀr jag lagt ned min e-handel kan jag bit för bit erövra den lilla lokalen.

Ett litet steg i Ätererövrandet skedde i veckan nÀr jag monterade upp vÀxtbelysning under nÄgra hyllplan. Jag har ju en odlingsstation i kÀllaren inomhus, men fördelen med det hÀr utomhusförrÄdet Àr att jag kan reglera temperaturen. Jag försöker hÄlla det runt 15-18 grader sÄ kan jag placera ut plantor eftersom de tittar upp, sÄ de fÄr en optimal temperatur att vÀxa sig knubbiga. Just nu stÄr dÀr bara nÄgra doftpelargoner i vÀntan pÄ att fÄ planteras i krukor utomhus i sommar, men det kommer att fyllas pÄ allt eftersom.

VÀxtbelysningen Àr den hÀr nÀtta och smidiga, med utbyggnadsdel, som kommer frÄn Nelson Garden. Jag gillar verkligen den. LÀtt att montera och lÀtt att flytta runt.

De svarta stora brickorna Ă€r skomattan “Baggmuck” frĂ„n Ikea. Kostar 39 kronor och Ă€r perfekta att stĂ€lla krukor pĂ„.

En liten bonsaipelargon i kattkruka till min lilltjej som Ă€lskar kissar đŸ„° Om hon blev glad? Det blev hon. Hon har en hĂ€rlig liten djungel i sitt rum!

Veckans loppisfynd Ă€r den hĂ€r tavlan jag hittade för 20 spĂ€nn. “NĂ€men, det Ă€r ju jag och min gubbe” utbrast jag nĂ€r jag sĂ„g den. Jag Ă€r mer Ă€n lovligt barnslig ibland, men tavlan gjorde mig glad. Den ska fĂ„ hĂ€nga med ut till sommarstugan nĂ€r det Ă€r dags för stugöppning i början av maj.

Ps. Den översta bilden innehÄller nÄgra övriga loppisfynd frÄn senaste tiden. Jag Àlskar loppis!

FĂ„ nya inlĂ€gg rakt i mejlboxen – prenumerera pĂ„ min blogg!

Ange din e-postadress för att prenumerera pÄ min blogg. DÄ fÄr du inlÀggen rakt i mejlkorgen i samma stund de publiceras pÄ bloggen! Det Àr gratis sÄklart och du kan avluta nÀr du vill.

OBS! Du behöver bekrÀfta att du vill prenumerera genom att klicka pÄ bekrÀfta-lÀnken i det mejl som skickas till din e-postadress!

Annons

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *