Veckans växtfix – Nerium Oleander

Veckans växtfix – Nerium Oleander

Det känns som om vårkänslorna, i form av lust till växtpyssel och odling, har kommit till mig. Lite underligt eftersom det hos mig är mer snö än någonsin och ser ut så här utanför fönstret:

Men trots all snö och att växterna är tanigare än nånsin så känns det att ljuset är på väg och med det kommer en lust till all växtlighet.

Jag har fått hem fröer till Nerium Oleander. Det är en gammal kulturväxt som förr ofta förekom som krukväxt i Sverige. Den växer i naturligt tillstånd som stora buskar runt Medelhavet, men gör sig väldigt bra i kruka.

Målbilden är den här! Så tjusig som solitär i ett fönster, där den får spreta iväg bäst den vill. Jaja, det är en bit dit, men nu har jag fröer i varje fall.

Ökenstjärna – Pachypodium lemerei

I den andra fröpåsen ligger det frö till växten ökenstjärna. Jag vet inte riktigt hur jag tänkte där. Jag är ingen kaktusmänniska, men just den här var rätt cool. Som en blandning mellan palm, kaktus och hibiskus. Vi får se vad det blir.

  Gillade du det här? Tryck på hjärtat!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *