Krukväxter

Veckans växtfix!

Nånstans kan man ana ett ljus i tunneln. Det blir sakta men säkert längre dagar och solen tittar då och då fram mellan tunga moln.

Men fortfarande är det en bra bit kvar till att växterna börjar trivas igen. Varje morgon får jag sopa upp en rejäl samling palettbladslöv från golven. Vissa av plantorna är nästan helt kala. Det är inte vackert.

Men snart vänder det och det fina är att det nästan inte finns några plantor som så snabbt skjuter fart som palettblad. En planta som varit nästan kal kan en månad senare vara hur frodig som helst.

Om vissa fönster här hemma är en sorglig syn för tillfället så växer det desto bättre under växtbelysningen i källaren. Jag satte ju frön till klockmalva för ett tag sedan och maken till lättgroende fröer får man leta efter! Nu ser plantorna ut som bilden ovan.

Apropå växtbelysning. I köket har jag en liten smart LED-ramp från Nelson Garden. Ställningen har sugproppar och fäster hur bra som helst på fönstret. Här odlar jag hydroponiskt. Det finns inget enklare sätt att odla, bara att fylla på lådan med vatten och näring. I övrigt sköter odlingen sig själv. Det är så häftigt att se hur bra det växer. Från frö till stor salladstuva är det bara ett några veckor. Den här vintern har jag haft egenodlad sallad hela vintern. Längst till vänster i odlingslådan ser du en basilika. Den tar lite längre tid på sig att gro, men när den väl vuxit på sig så kommer det nya skott hela tiden.

  Gillade du det här? Tryck på hjärtat!
Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *