Krukväxter

Veckans växtfix

Mina inlägg om veckans växtfix kommer visst utan logik närsomhelst under veckans dagar. Nån gång i framtiden kanske jag styr upp det till en fast dag. Hur som helst. Här kommer lite pyssel med växterna jag ägnat mig åt den senaste tiden.

Mina begoniasticklingar har fått flytta till småkrukor. Tänk att två blad från min rexbegonia “Titica” har blivit till 10 stycken småplantor! Visst är det fascinerande? Vill du veta hur man gör så har jag skrivit om det i ett tidigare inlägg.

Mitt senaste projekt när det gäller begonia är att ta sticklingar på samma sätt från begonia “Little brother Montgomery”. Under glaskupan finns de små bladbitarna. Jag hoppas innerligt att det går lika bra, för det finns ingen finare begonia än Little brother Montgomery! Återkommer när jag har nåt resultat att visa.

Jag har förövrigt ett nytt uppstamningsprojekt av palettblad på gång. Nu hade stammen vuxit sig tillräckligt hög för min smak och det var dags att kapa toppen. Nu kan den få börja grena sig. Vi får se hur mycket kronan växer till sig innan höstmörkret kommer. Då händer det inte mycket när det gäller tillväxt.

Senaste växten på min lista av växter jag dreglar över, en Colocasia “Black magic”! Hur tjusig som helst, men verkar vara både svår att få tag på och svår att få att trivas. Ingen bra kombination.

Jag gillar inte riktigt att köpa jättedyra växter som är svårskötta. Då går jag där och petar och pillar hela tiden, vilket gör att växten ofelbart dör.

  Gillade du det här? Tryck på hjärtat!
Annons

2 kommentarer

 1. Olivia säger:

  Haha, kände igen mig så väl i det du skrev om att “jag gillar inte riktigt att köpa jättedyra växter som är svårskötta. Då går jag där och petar och pillar hela tiden, vilket gör att växten ofelbart dör.”, så många gånger jag har gjort det misstaget!

  1. Blomfantast säger:

   Haha ja det är hopplöst! Jag har haft åtskilliga varianter av Alocasia som jag vårdat till döds 🙂
   /Bodil

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *