Fredagsinspiration

Fredagsinspiration
Follow my blog with Bloglovin

Som alla andra kan jag tycka det är kul att hemnetssurfa och kika in i olika hus och lägenheter. Däremot kanske jag mer än de flesta spanar in växterna på bilderna. Ganska ofta sorgligt bortglömda. I de fall de finns med så är de för det mesta nyinköpta och glänsande. Inte inspirerande för fem öre.

Dock finns det en mäklarfirma som låter växterna ta mycket plats på bilderna och det är Historiska hem. Alltid lika tjusigt bohemiskt stylat.

Bildkälla: Historiska hem

Fint med en trio Mårbackapelargoner i det här fönstret.

Jag är rätt förtjust i Pelargoner som får dra iväg och växa som de vill. Många hårdklipper sina pelargoner för att de ska bli kompakta, men jag måste säga att jag tycker att det är himla fint med rangliga pelargoner. Mer skulpturala på nåt sätt.

Bildkälla: Historiska hem

Det här gillar jag mycket. Böcker och växter i en härlig blandning. Däremot har jag svårt för trenden med att vända bokryggen inåt. Nån slags Feng shui för att det ska upplevas som vilsamt för ögat. Hur dumt som helst. Ingen verklig bokälskare skulle väl ställa böckerna så där?

Ett tips när du har en halvkal och trist elefantöraplanta är att göra som på bilden. Låta de små skotten växa upp och fylla ut vid sidan av de kala stammarna.

Bildkälla: Historiska hem

Härlig grön miljö! Min blick dras genast mot en stackars Dr Westerlund i fönstret som mina instinkter säger att jag måste rädda 🙂Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *