När ljuset återvänder spritter det i växterna

När ljuset återvänder spritter det i växterna

Det är så tydligt att ljuset börjar återvända, för växterna börjar må så mycket bättre. Alla mina Palettblad har börjat skjuta massor av nya blad.

Min China rose här har varit nästan kal under vintern. Alla de ljusa bladen du ser har kommit nu under de senaste två veckorna. För varje dag får de mer rosa i bladen. Snacka om vårtecken!

Jag har även planterat om mina palettblad den senaste veckan. För tidigt tycker nog vissa, men jorden var urlakad och jag vill ge dem en ordentligt boost nu när de är på gång att växa igen. Och de svarade ju direkt med att skjuta en massa nya blad, så jag antar att de blev glada!

Fröplantering

I höstas tog jag fröer av min Hibiskus. Osäker på om jag tog fröerna vid alldeles rätt tid, men jag kratsade ur dem ur frökapseln och sparade dem i alla fall. Nu har de fått åka ned i små torvbricketter och in under en plasthuv (en återanvänd form för färdigmat). Spännande att se om det händer något i vårsolen, återkommer om det längre fram!

I ett anfall av vårlängtan klickade jag nyss hem ett gäng fröer till sommarens odlingar. Förutom en massa grönsaksfröer så köpte jag vallmo och luktärt. Jag vill så gärna ha en frodig plockrabatt i sommar, med blommor jag ta in och göra fina buketter av.

Förövrigt är det väldigt bra priser på fröer hos Odla.nu, särskilt om man väljer fröer av lite mindre kända varumärken. Det gjorde jag i alla fall, jag tänker att de måste fungera lika bra. Jag kan säga att mina bästa fröer någonsin, när det gäller grobarhet, köpte jag på ett snabbköp i Italien. En stor påse plocksalladsfrö och spenatfrö av deras egna butiksmärke kostade 1 Euro styck. Påsarna innehöll så många fröer att de räckte till två odlingssäsonger och jag har aldrig varit med om bättre sprutt i salladslandet. Det var som om de var dopade de där fröerna. Så jag tänker att dyra märken inte behöver vara bäst.

Sommarens tågluff går mot Italien och jag har gett mig tusan på att jaga reda på det där frömärket och fylla resväskan!Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *