Odla

Våriga odlingstankar

Odlingslängtan kom tidigt i år, men det beror troligtvis på att det är så himla konstigt väder. Här i Jämtland brukar snön ligga djup så här års, men just nu kikar nästan hela gräsmattan fram. Regn och plusgrader i januari! Det känns inte riktigt bra om jag ska vara ärlig.

Men på grund av det milda vädret och ljuset som kommer tillbaka så börjar min odlingslängtan ta konkret form. Jag fyller min anteckningsbok med små skisser och klurar på vad jag ska testa att odla i år.

Jag funderar starkt på att utöka mina nuvarande tre pallkragar i sommarstugan till fem eller sex. Det växer nämligen förvånansvärt bra på den där lilla skogstomten. Det jag vill odla mer av är olika sorters kål och rotsaker som kålrot och rödbeta.

Inspiration

Har du kikat på Sara Bäckmos små filmer från sitt nya projekt i torpet Berghem? Aldrig har det väl känts enklare att odla, det är så otroligt inspirerande!

Hon odlar upp en yta där inget förväntas växa eftersom det är bergigt och snålt med matjord. Med hjälp av gräsklipp och trädgårdsavfall skapar hon enklast möjliga odlings bäddar där det växer så det knakar redan under första säsongen. Här nedanför hittar du hela serien på Youtube. Jag rekommenderar att du tar dem i ordning så du får följa den häftiga utvecklingen!

  Gillade du det här? Tryck på hjärtat!
Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *