Mellandagstips med återbruk i fokus!

Mellandagstips med återbruk i fokus!

Jag blir mer och mer inspirerad av det här med att lappa och laga och ta hand om det jag redan har istället för att jaga nytt. Det blir ju lite av en sport att fixa en snygg lagning på en gammal trasig favorittröja.

Strömsö | Laga gammalt är det nya

Titta på Strömsö – Laga gammalt är det nya i Yle Arenan. Arenan är Finlands största tjänst för webb-tv och -radio. Yle Arenan erbjuder radio- och tv-program, direktsändningar och programuppgifter.

Häromdan när jag satt och slösurfade så dök jag på det här programmet från Svenska Yle. Strömsö kan vara mitt nya favoritprogram! Så mysigt och informativt! Tänk att jag har missat det. Det verkar ju även sändas på SVT, men det har helt gått mig förbi.

I programmet medverkar textilexperten Leili Mänder som ligger bakom instagramkontot Lagningsaktivisterna. Så otroligt inspirerande!

Ett sån där liten fin låda med allt man kan behöva för att lappa och laga som Leili visar i programmet ska jag fixa direkt! På loppis brukar man hitta garner och trådrullar för lite och ingenting och det blir ju perfekt till lagningslådan.

På Pinterest finns många tips på hur man syr olika typer av stygn. Själv har jag köpt den här boken, som jag pratat om förut. Den visar pedagogiskt en mängd olika stygn och lappningstekniker.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *