Ett tipsigt inlägg om julklappar

Ett tipsigt inlägg om julklappar

Inlägget innehåller julklappstips med reklamlänkar

Det är visserligen två månader kvar, men tiden brukar rassla iväg fram till jul! En och annan julklapp blir det nog även i år, även om vi dragit ner rejält här hemma. Min favorit, att både ge och få, är böcker. Men det finns även annat smått och gott en växtnörd kan tycka om att få och ge bort. Krukor till exempel. Har man någonsin tillräckligt med krukor? Här kommer lite tips!

Böcker – bästa julklappen!

Alla de här böckerna har jag själv och kan varmt rekommendera!

1.Sticklingar, rötter & blad. En av de bästa böckerna jag har när det kommer till att ta sticklingar av olika växter. Det kan ju skilja sig ganska mycket åt när det gäller olika växter. Den här boken går pedagogiskt igenom hur man gör när man till exempel tar bladsticklingar från Begonia. Perfekt att använda som en liten uppslagsbok. 219kr, Bokus.

2. Odla steg för steg. En bok av Clara Lidström och AnnaKarin Nyberg. Jag gillar deras fina barnböcker som riktar in sig på olika roliga aktiviteter för barn. Den här är inget undantag! Min lilla tjej fick den i julklapp förra året och den blev mycket uppskattad. 111kr, Adlibris.

3. Odla från Kärnor. Ännu en pedagogisk och rolig bok om hur man odlar av det man har i kylskåpet. Rolig för hela familjen. 164kr, Bokus.

4. Vi planterar. Den här boken fick min tjej i julklapp förrförra året. Jag föll för den eftersom den har en sån härlig retrostil som jag kommer ihåg från min egen barndom. Men även jag köpte den för att jag fick nostalgifeeling så blev den väldigt uppskattad av min lilltjej. Boken har tecknade steg-för-steg-bilder som är mycket pedagogiska. 111kr, Adlibris.

5. Skillnadens skörd. Följer du Sara Bäckmo med Skillnadens trädgård? Hon är ju så inspirerande i sin strävan efter att bli självförsörjande i sitt odlande! Det här är en bok att plocka fram och drömma sig bort och planera vårens odlingar. 221kr, Bokus.

Andra fina attiraljer till växtnörden

1. Bevattningsbubblor i glas (sök på “stone” i butiken), 169kr, Åhléns. 2. Piedestal i metall, 149kr, Åhléns. 3. Söt kruka med djungelmotiv, 249kr, Indiska. 4. Dubbelampel, 159kr, Granit. 5. Märkapparat för att till exempel märka upp krukor, 199kr, Granit. 6. Förvaringskorg, 99kr, Indiska.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *