Fixa en planteringsplats inomhus

Fixa en planteringsplats inomhus

I slutet av inlägget har jag lagt några köptips, dessa innehåller reklamlänkar.

Har man en trädgård så är det inte alldeles ovanligt att man har en planteringsplats utomhus. Ett ställe där man kan stå och greja med jord och växter. Men det är ju egentligen inomhus man behöver den där planteringsplatsen som bäst. Alla som stått med jord upp till armbågarna och ett helt golv nerkladdat förstår vad jag menar.

Jag har turen att ha en jättebra plats där jag kan hålla på med växterna inomhus. Vi byggde om vårt garage till arbetsrum för ett par år sedan. Där fanns gott om plats och vatten var redan indraget, så det föll sig naturligt att även klämma in en arbetsbänk. Den där bänken är numer min favoritplats i huset, min egen lilla oas där jag kopplar av med allt växtfix. Där kan jag stå och slabba med jord och vatten, utan att det hamnar på hela golvet.

Under diskhon har jag en kompost där jag slänger växtrester och gammal jord, otroligt praktiskt! Vid sidan av bänken står blomjorden nära till hands. Jag har satt ned säcken i en papperspåse. Det är lite löjligt, men jag tycker plastsäcken är så ful och gillar det mer så där.

Inspiration

Har du en yta över kan du fixa en egen liten planteringsplats. Titta vilket fint växtfixarställe Emelie gjort i sitt kök! Extra snyggt tycker jag att det är att hon målat in hyllor och arbetsbänk i samma färg som väggen. Hon har förövrigt ett jättehärligt konto med massor av växtinspiration.

Det finns små planteringsbänkar till bra pris på många ställen, t ex Rusta, odla.nu och Clas Ohlson. De är så nätta att de passar fint inomhus. Då får du ett ställe där du kan förvara jord, krukor och andra nödvändigheter till växterna och dessutom en egen plats att hålla på med plantering av olika slag.

Tips till din odlingshörna

1. Vattenkanna Lagerhaus, 199kr 2. Blomsax odla.nu, 129kr 3. Planteringsbord Odla.nu, 449kr 4. Förvaringskorg Granit, 129kr 5.Blomspruta Lagerhaus, 59kr


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *