Lite växtinspiration i sommarvärmen

Lite växtinspiration i sommarvärmen

Om växterna följde med den här lägenheten så skulle jag allvarligt överväga en flytt. Ta en titt så fint.

En klätterväxt som blir som en vacker grön bård mot taket. Tjusigt.

Vid en närmare titt så ser man att det är, hör och häpna, en Silverranka! Hur är det möjligt att få den att växa på det där sättet? Ett år efter att jag fick mina sticklingar av Silverranka så är rankorna ungefär 40 cm långa. En snigel rör sig snabbt i jämförelse.

Förövrigt måste jag säga att krukan är fantastisk. Det är precis så där jag önskar att alla mina terakottakrukor såg ut. Men naturligt patinerade terakottakrukor får man inte till i brådrasket.

Och sovrumsfönstret. Fyllt av olika slags Pelargoner. Kan nog tycka att gardinerna känns överflödiga här.

Den stora rangliga är en Dr Westerlund och även den till höger på pallen. Dr Westerlund är verkligen en favorit, den är så fin i alla skepnader. Den kan vara ett prydligt uppstammat träd, ranglig och hög eller buskig och spretig. Allt klär en skönhet.

Alla bilder är hämtade från en och samma lägenhet och du hittar bilderna här hos Historiska hem. FOTO: SPINNELL STYLING2 thoughts on “Lite växtinspiration i sommarvärmen”

 • Hej, aha, you’re back, mycket, trevligt. Såg också inlägget om interrail, väldigt bra, tack. Denna juli/aug känns dock tåg avlägset, du verkar ha undgått den värsta värmen, 42,6 iParis igår, Huvva. Gissar det kommer nyhetsbrev i augusti?

  • Vi lyckades pricka in första värmeböljan, vi hade t ex 35 graders värme när vi var på Legoland i Tyskland med lilltösen. Puh det var en pärs, men hon var oberört nöjd och glad 🙂 42 grader fattar jag inte hur man skulle palla! Bästa tiden för tågluff är nog egentligen mer lågsäsong om man har möjlighet att vara ledig, inte lika fullt på tågen och svalare väder.
   Ska försöka knåpa ihop ett nyhetsbrev framöver 🙂
   Ha det gott i sommarhettan!
   /Bodil

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *