Krukväxter Personligt

Veckans växtfix

Det blev ett långt blogguppehåll. En härlig tågluff ute i Europa kom emellan, men nu är jag på plats hemma bland blommor och blad.

Jag hade ju som mål att hitta några roliga sticklingar att ta med mig hem (här kan du läsa mer om vad som gäller för att ta hem sticklingar och plantor när du är ute och reser). Trots att jag hela tiden spanade så hittade jag inga roliga växter. Men i slutet av resan när vi var i Trouville i Normandie så tiggde jag till mig en stickling av en stor Pelargon som växte ute på gården där vi hyrde lägenhet. Även om pelargoner inte tillhör mina favoritväxter så blir det ett fint reseminne att vårda.

Väl hemma blev det inspektion av växterna. Min syster var växtvakt och även om jag visste att hon skulle fixa det perfekt så var det lite nervöst när jag har så många favoriter som jag är rädd om.

Det gäller framförallt mina små Begoniaplantor, som känns lite kinkiga. Fånig som jag är kunde jag inte avhålla mig från att checka av några gånger under resans gång. Men allt var i prima skick när jag kom hem.

Min Rexbegonia hade till exempel utvecklat små blommor. Även om det är bladen som är grejen med en Rexbegonia så är det roligt att få syn på en blomma.

Utomhus har min Dr Westerlund vuxit sig tjock och kraftig och Myntan prunkar. Det ska nog bli en och annan Mohijto framöver!

Utomhus, mot huset, har jag överhuvudtaget rätt mycket grönt. Jag tycker det gör sig fint mot en vit vägg.

  Gillade du det här? Tryck på hjärtat!
Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *