Dagens växtfix

Dagens växtfix

Just nu är det mest utefixande som gäller för mig. Det finns oändligt med ogräs på min tomt som jag retar mig på och gärna vill bli av med. Ett sisyfosarbete som kan kännas ganska tröstlöst. Men några roligare saker har jag också gjort, till exempel planterat i landen. Det blir mest olika typer av sallad och andra enkla grönsaker i år. Dessutom har jag placerat ut några av inneväxterna. Jag har inte så mycket blommande växter i mina krukor ute, utan tycker det räcker fint med vackra blad.

Ett av mina jättestora Palettblad som sett allmänt skruttigt ut efter vintern har jag planterat ut i en stor urna. Det är en massa småblad på gång så jag tror att det kommer att ta sig och bli fint när det står ute.

En planta Dr Westerlund som jag drivit upp för att ha utomhus har jag också planterat ut. Jag har ett par till som ska få komma ut så småningom. Bara det är frostfritt om nätterna så funkar det att plantera ut Dr Westerlund.

De krukväxter jag planterar utomhus på sommaren tar jag inte in på hösten. Det är så meckigt i och med att jag planterar i så stora krukor utomhus. Dessutom vill jag inte riskera att få in ohyra. Däremot tar jag en massa sticklingar som får bli nya plantor.

Nu ska jag gå ut och rensa mer ogräs, hörs!

  Gillade du det här? Tryck på hjärtat!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.