Nya växter vs. gamla

Nya växter vs. gamla

.Jag är väldigt förtjust i inredning och gillar, som många andra, att Hemnetsurfa för att få inspiration. Många gånger känns mäklarna snabba på att snappa trender och man kan få ett och annat tips. Men som växtnörd är det lätt att känna att de missar något väsentligt. Man är ju lite småsnobbig när det gäller växter, det kan inte hjälpas.

Det märks väl att mäklarfirmorna har anammat den gröna trenden. De flesta lägenhetsobjekt är stylade med en mängd krukväxter, stora som små. Men även om det ofta är snyggt genomfört så är det något som skaver för en krukväxtnörd, det finns liksom ingen äkta känsla bakom.

Bildkälla: Erik Olsson

Det spelar ingen roll hur nonchalant bohemiskt det är arrangerat för att signalera att “här bor det en skön människa” när det syns att krukväxterna knappt lämnat blomsteraffären.

gamla växter hos Historiska hem
Bildkälla: Historiska hem

Växter är förstås alltid nya någon gång, men det allra vackraste är ju växter som har vuxit till sig och anpassat sig till ens hem. Ju mer spretiga och fria i formen desto finare.

Bilden ovanför från Historiska hem känns som ett undantag. Där märks det att man använt sig av de växter som finns i hemmet och skapat en inspirerande miljö utifrån det. En växtgardin fixar man inte till i första taget med en nyinköpt blomma!

Bildkälla: Historiska hem

Här får det till och med förekomma en växt med lite bruna blad och sånt gillar jag. Man kan ju nästan inbilla sig att det bor någon i det där hemmet.Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *