Blomfantast tipsar

Panta plastkrukor – en himla bra idé

Jag handlar, säkert som många andra av er, en hel del växter på Plantagen. Nu läste jag precis ett pressmeddelande från Plantagen där de uppmanar kunder att returnera ett antal krukor och i gengäld få en växt tillbaka. Det här har man tydligen haft som system under ett antal år, men det har lyckats undgå mig.

Hur som helst är det en himla bra idé! Jag tillhör dem som inte så gärna använder plastkrukor och därigenom får en väldig massa krukor över som bara åker i återvinningen. Så mycket bättre då om de kan återanvändas till vad de var tänkt till.

Fem plastkrukor av en viss typ kan bytas mot en perenn växt hos Plantagen. Vad jag förstår är det framförallt de blå fyrkantiga plastkrukorna som man köper perenna växer i som är en del av retursystemet.

Jag har tänkt köpa en hel del perenna utomhusväxter framöver, så det passar perfekt. Men förhoppningsvis kan fler varianter av plastkrukor ingå i pantsystemet så småningom, även krukor vi köper krukväxter i.

  Gillade du det här? Tryck på hjärtat!
Annons

2 kommentarer

 1. Tuss säger:

  Åh, hittade precis din blogg! Ska läsa igenom allt senare, men blev fast efter bara några inlägg. Välskrivet och snygga bilder! En ny favorit ?

  1. Blomfantast säger:

   Tack snälla för fina ord och välkommen till min nördiga växtvärld 😀
   /Bodil

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *