Mina Palettblad

Mina Palettblad

Jag är ingen hardcore-samlare av Palettblad, det finns många därute som har fönstren fyllda av olika sorter. Men jag har några olika varianter jag tycker mycket om. Här kommer min lista på mina tre favoriter:

Palettblad China rose

Palettblad china rose
Till vänster krukan Elizabeth och till höger krukan Helena, båda från Bergs Potter.

China rose har vackert mörklila blad. Färgen på bladen förändras beroende på hur ljust den står. Ställer du den ljust blir bladen mörklila. står växten mörkare så får bladen gröna inslag. Men undvik att ställa den i stark sol, då bränns bladen.

Du ser båda varianterna i bilden. Den lilla sticklingen i glaset har den djupa lila färgen som den får när den står ljust.

Palettblad Gilda

Palettblad Gilda

Palettbladet Gilda är speciellt för det har krusiga och flikiga blad. Färgen blir rosa/grön när den står lite mörkare, medan det rosa drar mot vinrött när den står ljusare. Jag tycker den är allra finast när bladen drar mot rosa. Grönt och rosa är en sån himla fin kombination.

Palettblad Chocolate mint

Palettblad Chocolate mint

Den här är en av de riktigt mörka varianterna av Palettblad. Det får ljust limegröna kanter runt bladet, som är supersnyggt mot den mörka färgen. Jag budade hem en stickling på Tradera i höstas, i hård konkurrens med andra ska tilläggas. Det är visst många som vill ha de riktigt mörka varianterna, för de drar ofta iväg i pris.

Än så länge är min planta liten, men jag har förhoppningar om att den ska bli stor och buskig när vårljuset kommer.

På min önskelista – Palettblad Black prince

Palettblad Black prince

Den här mörka varianten som drar mot svart är ett Palettblad jag suktat efter ett bra tag nu. Jag har stött på den på tradera, men dragit mig ur budgivningen när den dragit iväg mot 200 kronor. Det känns för mycket för en liten stickling. Men jag håller ögonen öppna, för jag vill väldigt gärna ha den här hemma. Kanske ska jag försöka få tag på frö och driva upp den själv istället.

Har du en Black prince därhemma och vill sälja en stickling till mig, hojta till!

  Gillade du det här? Tryck på hjärtat!


11 thoughts on “Mina Palettblad”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *