Julklappstips till växtnörden

Julklappstips till växtnörden

Inlägget innehåller länkar till köpställen (adlinks).

Det drar sig så sakteliga mot jul och här kommer mina bästa tips på vad du kan ge i julklapp till någon med stort växtintresse, eller kanske sätta upp på din egen önskelista.

Boken Urban Jungle – leva och inreda med växter är nog den härligaste växtboken jag stött på. Proppfull med inspiration för den som vill fylla sitt hem med växter. Många gör-det-själv-tips, blandat med konkreta växtråd och hemma-hos-reportage hos riktiga växtnördar. Just den här varianten har mjuka pärmar, lite mer som ett lyxigt magasin. Du hittar den här.

En fin vattenkanna är aldrig fel som present. För ett tag sedan skrev jag om min jakt på en ny vattenkanna och jag hade nästan bestämt mig för en från House Doctor när jag dök på den här höstnyheten från Granit som jag köpte istället. Så snygg! Dessutom skön att hålla i och nätt i konstruktionen. Tillverkad i rostfritt stål och rymmer en dryg liter vatten, vilket är precis lagom att kånka runt på. Här hittar du den. 

Julklappstips till växtnörden

Som växtnörd går man ju runt och petar och knipsar på sina växter mest hela tiden, så en liten sekatör är ovärderlig. Jag har köpt min för rätt länge sedan i en lokal blomaffär, men jag har sett att odla.nu har en liknande sekatör. Det finns många varianter, men kolla efter en saxliknande mindre sort. Man behöver ingen stor sekatör till sina krukväxter så det är bättre att den är behändig i storleken.

En bevattningsbubbla i glas är inte bara oerhört praktiskt för att få ett jämnt flöde av vatten i växter som man vill hålla fuktiga, det är dessutom vackert! Den här från Granit har ett hål upptill som gör det enkelt att fylla på nytt vatten. 

  Gillade du det här? Tryck på hjärtat!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *