Därför ska du duscha dina växter

Därför ska du duscha dina växter

De flesta krukväxter har sitt ursprung i tropiska klimat och gillar hög luftfuktighet. Här i Sverige är luften betydligt torrare, särskilt under vintern då våra element gör inomhusklimatet ordentligt torrt.

Det kan alltså vara en idé att duscha sina växter lite nu och då, särskilt under vinterhalvåret, för att skapa en mer trivsam miljö för växterna.

Den kanske viktigaste anledningen att duscha av sina växter är för att få bort damm från bladen. Förutom att dammiga växter är otroligt fula så täpper det igen bladens porer, där de ska ta upp syre och fukt.

 

duscha växt

Hur ska man duscha sina växter?

Många ställer sina växter i duschen och spolar av dem där, men tänk då på att duschstrålen kan vara för hård och gå hårt åt dina växter. Dessutom blir det ett ganska stort projekt att kånka iväg med sina växter till badrummet varje gång de behöver duschas. Bättre då att köpa en enkel sprayflaska och småduscha växterna med vid stril lite nu och då.

Det funkar med vilken enkel sprayflaska som helst, men är den fin kanske du hellre lämnar den framme och bättre kommer ihåg att duscha växterna.

Min fina sprayflaska på bilden har jag köpt någon gång för längesedan på Lagerhaus. Den verkar inte finnas i sortimentet längre, men jag såg att de har en annan liknande och minst lika fin blomspruta i glas.Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *