Presenttips till växtnörden

Presenttips till växtnörden

Har du någon kompis som är lika galen i växter som du själv? Här kommer mina bästa presenttips till växtnörden (i inlägget förekommer adlinks till de saker jag tipsar om).

 

1. Småflaskor och vaser är himla praktiskt och snyggt till sticklingarna. Placera på en bricka och det blir ett vackert stilleben. Hos Pysselgumman hittar du dessa småvaser.

2. Visst vill man odla lite, även om man inte har tillgång till en jättestor trädgård att odla i? I boken Odla för köket av Peter Streijffert får du tips hur du lyckas med den lilla odlingen. Allt från fönsterbrädan till balkongen och en liten plätt i trädgården. Hos Odla.nu hittar du boken.

3. En växtnörd har oftast sticklingar överallt och vad passar då bättre än att ge bort en liten glaskupa som boostar sticklingarna? Hos Lagerhaus hittar du glaskupan.

En liknande variant av glaskupa hittar du hos Pysselgumman.

 

presenttips för växtnörden

 

4. Om du spanar runt på Pinterest och i Instagramflöden hos växtentusiaster så har du säkert sett olika varianter av lökväxten Oxalis. Det är en fin klöverväxt som finns i lite olika färgskala på bladen och med söta små blommor. De passar fint att odla i kruka och kan stå både ute och inne. Hos odla.nu hittar du en variant av Oxalis. 

5. En bevattningskula i glas är perfekt när man är borta ett par dagar från sina växter. Dessutom är de fina som små skulpturer i krukorna. Hos Lagerhaus hittar du bevattningskulor.

Blomspruta

6. Och så till det sista presenttipset! Många växter, t ex den fortfarande så trendiga Monsteran, vill ha en liten dusch på bladen emellanåt. Vi har ett alldeles för torrt inomhusklimat för att denna tropiska växt ska trivas riktigt bra utan att duschas emellanåt. Den här blomsprutan i glas är så fin att den gärna får stå framme när den inte används och då blir det ju så mycket lättare att komma ihåg att duscha växten. Hos Lagerhaus hittar du blomsprutan. Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *